Ekonomiskt Oberoende...

Nu gör vi ett nytt försök, eller rättare sagt försök nummer fyra. Innan bara fastnade hela bilden och jag kunde inte göra någonting så fick stänga ner allting istället.

PASSION FOR BUSINESS Gör precis vad du vill - utan att privatekonomin hindrar dig.

Plötsligt en dag händer det. Du har ett tillräckligt fett bankkonto och tillräckligt inflöde av pengar, i form av räntor, utdelningar och andra passiva intäkter. Du behöver egentligen inte jobba för att få din privatekonomi att gå runt.

Hur hamnade du i en sådan avundsvärd sits? Det undrar vi andra som känner oss fast i ekorrhjulet och fattiga trots att vi jobbar hårt. Vi kan vara fattiga på pengar och vi kan vara fattiga på tid. I värsta fall är vi både fattiga och stressade.

Värd pengarna

Så hur gick det till? Fick du ett stort arv, skapade du ett lönsamt företag som numera klarar sig utan ditt dagliga slit, eller är det risktagande, spekulation, klipp på börsen och fastighetsmarknaden, som ligger bakom din solida ekonomi?

Få lyckas jobba och spara ihop till en förmögenhet, ännu färre kammar hem den stora spelvinsten. Du kanske har en make eller maka som tjänar storkovan, men är du ekonomiskt oberoende på egen hand?

Hur du tjänade dina pengar och vilken bakgrund du har, spelar förmodligen stor roll för hur bra du kan hålla i och investera dina pengar. Det är nämligen viktigt att du tycker dig vara värd att ha mycket pengar. Då kan du både behålla dem och njuta av dem.

Drömmar

Det är många som har drömmar. Man vill ha ett stort hus. Man vill kunna resa, inte bara till mallorca utan kanske till Karibien eller något dyrare och finare. Man vill kunna köpa allt till sina barn/familjen. Ha en lyxig och dyr bil. Drömmarna är oändliga. Men med åren slutar man också tro på att det kommer att uppfyllas. Man hittar ursäkter för att inte göra både det ena och det andra. Det behöver inte och det ska inte vara så. Drömmar är till för att uppfyllas/förverkligas.

Vägen dit

Vägen dit kan vara lång om man inte riktigt vet vart den börjar eller vart den slutar. Men en sak är säker. Det är oftast VÄGEN till målet som är "roligast" och mest lärorik. Man ska inte bara rusa framåt utan stanna upp och ta in allt som kommer i ens väg. Oavsett om det är något ont eller något gott så lär man sig alltid och allt har en mening.

Det viktigaste

Man måste tro på det man gör. Man måste tro på sig själv. Man måste våga lyckas och nästan det viktigaste att våga misslyckas. Ingen framgångsrik människa har kommit dit utan att misslyckas. Det är så man lär sig och det är så man blir starkare. Hitta ett viktigt VARFÖR man ska göra saker och ting och tappa aldrig fokus på ditt VARFÖR så kan du aldrig misslyckas. Glöm aldrig att ingenting är omöjligt och man kan inte misslyckas nå sitt mål om man inte ger upp. Ha känslan och Lev ditt drömliv innan du har uppnått det. Lev dig in i hur det kommer att vara att leva ditt nya liv så du vänjer dig när du väl lyckas. =o)




Om jag så vore ekonomiskt oberoende och hade obegränsat med pengar och även om jag ÄLSKAR Apple´s produkter så hade jag inte köpt denna guldpläterade iPaden med diamanter och allt vad det innebär för 50 Miljoner. Jag hade själv lämnat in min iPad och det hade kanske bara kostat en miljon.. Haha.. Skämt åsido.. ;o)




Kommentarer
Postat av: cecilia

Vinnare av "Dagens blogg" tävlingen är avslutet, kolla bloggen för att se vem som vann! :)

2011-08-12 @ 15:09:11
URL: http://ccesilia.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Ställ gärna en fråga ang High School år i USA - Klicka på länken -> http://isabelleandersson.webblogg.se/linvinthedream/2011/august/fragestund.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0